Informații privind iritația de scutec

Noi, experții Bepanthen®, înțelegem că nu este nimic mai prețios decât micuții dvs., de aceea am petrecut peste 50 de ani îngrijindu-le pielea delicată.

Pielea bebelușului este mai subțire și mai moale decât a noastră și mult mai sensibilă. În plus, are un pH mai ridicat, făcând-o mai sensibilă la factori iritanți. Deși neplăcută pentru dvs. și bebelușul dumneavoastră, iritația de scutec este o afecțiune frecvent întâlnită și ușor de gestionat prin îngrijirea potrivită. În cazul în care bebelușul are iritație de scutec, să nu credeți că ați greșit cu ceva neapărat și cereți ajutor specializat dacă sunteți ingrijorați - se întâmplă tuturor.

Combinând cunoștințe științifice cu pasiunea pentru îngrijirea sănătății familiei, Bepanthen® a formulat o gamă de produse fără conservanți, fără parfumuri și fără coloranți, pentru a proteja pielea prețioasă a bebelușului dumneavoastră.

 

Ce este iritația de scutec?

Iritația de scutec (eritemul fesier) poate apărea în orice moment în timpul perioadei în care copiii poartă scutece. Majoritatea bebelușilor vor face iritație de scutec în această perioadă, care apare sub formă de înroșire, leziuni, umflături sau vezicule pe fesele, coapsele și organele genitale ale bebelușului. Pielea afectată poate fi, de asemenea, foarte caldă la atingere, inflamată.

bebeluș căruia i se schimbă scutecul

Riscul de iritație de scutec se modifică odată cu creșterea bebelușului. În timpul primelor douăsprezece luni, iritația de scutec este mai frecventă, deoarece scaunele sunt mai frecvente, iar pielea bebelușului este mai subțire, mai permeabilă și are un nivel mai ridicat al pH-ului. Acesta este motivul pentru care am formulat diferite produse pentru îngrijirea pielii sensibile, ideale inclusiv pentru îngrijirea bebelușului dumneavoastră.

Bepanthen® Unguent a fost dezvoltat științific pentru a oferi protecție împotriva cauzelor iritației de scutec. Acest unguent semi-ocluziv hrănește profund chiar și pielea cea mai delicată, formând o barieră împotriva frecării (dintre scutec și pielea delicată a bebelușului), este rezistent la apă, în timp ce lasă pielea „să respire”. Conținutul de pro-vitamina B5 îi permite să contribuie în mod delicat la susținerea procesului natural de refacere a pielii, menținând-o catifelată, netedă și hidratată.

 

Cum afectează iritația de scutec pielea bebelușului dumneavoastră?

Bebelușul dumneavoastră poate avea un comportament mai agitat - s-ar putea să plângă când este atins sau spălat și să se trezească frecvent în cursul nopții din cauza disconfortului.

bebeluș care plânge în timp ce i se schimbă scutecul

Care sunt cauzele iritației de scutec?

Cea mai frecventă cauză a iritației de scutec este o combinație între scutece murdare și frecare. Pielea delicată a unui bebeluș este fragilă și poate fi afectată atunci când intră în contact cu substanțele chimice naturale, dar iritante, din urina sănătoasă și cu factorii iritanți (enzime) din fecale (în special dacă este vorba de contact prelungit și repetat).

Acest lucru este agravat de un scutec fixat strâns, care provoacă frecarea, îndepărtând lipidele protectoare ale pielii, și oprind circulația aerului. Iritația de scutec netratată, poate dezvolta cu ușurință infecții, spre exemplu infecții fungice, cum ar fi cele cu Candida albicans. Unele șervețele și produse de curățare pentru bebeluși pot provoca, de asemenea, iritații – vă recomandăm să alegeți cu grijă produsele care intră în contact cu pielea celor mici.

Iritația de scutec este mai frecventă dacă bebelușul dumneavoastră este:

  • Prematur
  • Bolnav
  • În perioada de recuperare după vaccinare
  • Sub tratament cu antibiotice
  • Afectat de diaree
  • În perioada de încetare a alăptării
  • Predispus la eczeme ereditare

 

Când ar trebui să consultați doctorul?

Rețineți faptul că prevenția este foarte importantă, că iritația de scutec este  frecvent intalnită și, în majoritatea cazurilor, dispare prin îngrijire potrivită. Printre alte măsuri, puteti preveni iritația de scutec cu puțin ajutor din partea produselor special concepute pentru protecția pielii delicate a bebelușilor ca Bepanthen® Unguent. Dacă totuși bebelușul dumneavoastră este afectat de iritația de scutec, cel mai indicat este sa vă adresați medicului pentru recomandări specifice. Pot constitui motive de ingrijorare: iritația se răspândește în afara zonei scutecului,  pielea este crăpată și supurează, bebelușul este febril; in aceste cazuri poate fi vorba de o infecție și ar trebui să consultați de indata un medic.

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre iritația de scutec.