Cum să  
îngrijești  
un tatuaj

Bepanthen® Tattoo

Protejează povestea scrisă pe pielea ta cu Bepanthen® Tattoo.

Bepanthen® Tattoo unguent pentru îngrijirea tatuajelor protejează delicat pielea, creând, la suprafața ei, un film transparent, ce permite pielii să respire. Produsul, testat clinic pe pielea recent tatuată, susține regenerarea pielii din interior, fără a afecta intensitatea culoriilor tatuajului.

Bepanthen Tattoo

Îngrijirea tatuajului

Mai jos veți găsi câteva sfaturi despre îngrijirea unui tatuaj recent. Nu uitați să urmați recomandările artistului tatuator!

Bepanthen Tattoo

1. Nu atinge! 

Cu siguranță ați  putea  fi tentat să scoateți bandajul și să faceți câteva fotografii, dar încearcați să nu atingeți pielea recent tatuată pentru cel puțin câteva ore de la procedură.

Bepanthen Tattoo

2. Scoaterea pansamentului 

După câteva ore, îndepărtați pansamentul, după ce ați spălat mâinile în prealabil. Artistul tatuator vă va sfătui care este perioada de timp după care puteți să scoateți pansamentul.

Bepanthen Tattoo

3. Curățați pielea! 

Curățați delicat pielea recent tatuată cu mâna, folosind apă și săpun hipoalergenic, fără parfum

Bepanthen Tattoo

4. Uscați tatuajul! 

Tamponați ușor tatuajul cu un prosop de hârtie curat. Nu frecați pielea, pentru că se poate irita.

Bepanthen Tattoo

5. Hidratați pielea! 

Asigurați-vă că pielea recent tatuată este hidratată corespunzător, utilizând un produs recomandat de artistul tatuator. 

Bepanthen Tattoo

6. Curățați în mod regulat! 

În primele săptămâni, pielea recent tatuată trebuie să fie spălată și hidratată de câteva ori pe zi.

De ce ar trebui să aveți grijă de pielea tatuată?

Pentru ca un tatuaj să arate mereu impecabil, trebuie să aveți grijă de el. Cu o îngrijire adecvată, acesta își va păstra culorile vii pentru mai mult timp, iar pielea va deveni netedă și fermă. Cu toții ne dorim ca pielea noastră să arate cât mai bine, de aceea este atât de important să ne facem timp pentru a o îngriji corespunzător.

Locul tatuat prezintă prurit (mâncărime la locul tatuajului)

Unul dintre cele mai frecvente simptome neplăcute care pot să apară după realizarea unui tatuaj este mâncărimea, care este normală în zona recent tatuată și care persistă pe tot parcursul procesului de regenerare a pielii. Care sunt cauzele pruritului cauzat de tatuaj și cum să ameliorați disconfortul?

Bepanthen Tattoo

Unguent pentru un tatuaj recent: cum se folosește și de ce este important?

Pentru a îngriji corespunzător tatuajul și pentru a menține zona hidratată este indicat că folosiți în mod corect, produse destinate îngrijirii pielii tatuate. Aflați care sunt beneficiile unui produs destinat îngrijiri specifice a tatuajelor

Bepanthen Tattoo

Cât de dureroasă este tatuarea? Descoperiți locuri mai puțin dureroase

Cât de mult doare să aveți un tatuaj? Toleranța la durere este subiectivă? Cunoașteți factorii care influențează senzația de durere și aflați care sunt locurile mai puțin dureroase ale corpului.

Bepanthen Tattoo

Cheloizii și tatuajele

Cicatricele hipertrofice și cheloizii sunt cele mai neplăcute și dificil de rezolvat situații care pot apărea după realizarea unui tatuaj. Ce sunt cheloizii și cum îi recunoaștem?

Bepanthen Tattoo

Cum îngrijim tatuajul?

Îngrijirea unui tatuaj necesită o atenție deosebită. Cum îngrijim un tatuaj recent și unul peste care a trecut mai mult timp?

Bepanthen Tattoo

Rănirea locului tatuat

Se poate ca rănirea locului tatuat să fie îngrijită în mod similar cu o rană obișnuită a pielii? Află mai multe despre factorii care contribuie la formarea cicatricelor vizibile.

Bepanthen Tattoo

Cum putem preveni formarea crustelor pe zona tatuată?

De ce apar crustele pe tatuaje și cum ar trebui îngrijite? Află care sunt greșelile care trebuie  evitate.

Bepanthen Tattoo

Decolorarea tatuajului: cum o putem evita?

Știi de ce se estompează culorile unui tatuaj? Află care sunt cauzele decolorării și cum putem  preveni pierderea culorii!

Bepanthen Tattoo

BIBLIOGRAFIE

1 EUROPEAN STANDARD, Tattooing - Safe and hygienic practice, EN 17169, March 2019