Despre Bepanthen

Istoria Bepanthen

Brandul Bepanthen a fost creat și lansat în anul 1944 și este în portofoliul companiei Bayer din anul 2005.

Inițial, sub umbrela brandului Bepanthen au fost dezvoltate trei formule farmaceutice, dintre care făcea parte și Bepanthen Unguent. Astăzi, brandul Bepanthen are o gamă largă de produse dedicate îngrijirii pielii.

 

Principalul ingredient: pro-vitamina B5

femeie cu mâinile încrucișate, piele cu pistrui

De-a lungul anilor, cercetătorii noștri au valorificat puterea de vindecare a dexpantenolului/pantenolului, cunoscut și ca pro-vitamina B5, pe care îl folosim în toate produsele noastre. Această substanță, supranumită și ”vitamina pielii”, ajută la menținerea sănătății pielii și este implicată în multe dintre procesele metabolice ale corpului.

 

Gama Bepanthen

La nivel celular, pro-vitamina B5 este transformată rapid în acid pantotenic (vitamina B5), constituent important al coenzimei A, care are un rol cheie în metabolismul celular. Pro-vitamina B5 favorizează procesul natural de vindecare al pielii:

  • încurajează diviziunea și migrația celulară
  • susține producția de lipide ale pielii
  • reduce inflamația pielii
  • îmbunătățește hidratarea pielii.

Pe scurt, pro-vitamina B5 ajută cu blândețe la refacerea naturală a pielii, în timp ce o menține moale, fină și hidratată.

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, noi, cei de la Bepanthen suntem dedicați dezvoltării unor formule care sunt în același timp și eficiente și blânde. De aceea, lucrăm îndeaproape cu dermatologi a căror experiență garantează că produsele noastre oferă pielii exact ce are nevoie. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

Gama Bepanthen are grijă de nevoile pielii tale și de cele ale familiei tale. Am dezvoltat formule pentru îngrijirea pielii bebelușului, vergeturi, vindecarea rănilor, tratarea cicatricilor, eczeme, protecție solară și multe altele (nu toate produsele din gama Bepanthen sunt disponibile în Romania).